ANNONS:
Till Di.se
FREDAG 24 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Ståljätte blöder – sparkar 800 personer

US Steel avskedar 800 personer i Alabama, Ohio och Texas i ett desperat försök att kapa kostnaderna. Det uppger Pittsburgh business news.

Det är överkapaciteten i världsproduktionen som fortsätter att pressa priset på stål. Två av företagets anläggningar kommer att göra uppehåll i produktionen men även fler avdelningar kommer att stänga tillfälligt. Försäljningskontoret vid huvudkontoret i Houston, Texas, påverkas också av situationen.

Råvarupressen kommer olägligt för företaget. Innan raset på oljemarknaden hade företaget expanderat sin verksamhetsgren som förser oljemarknaden med pipelines och kringutrustning. Nu står den delen av företaget för närmare två tredjedelar av underskottet 2015. Eller motsvarande 170 miljoner dollar av företagets underskott på 302 miljoner dollar ifjol.