ANNONS:
Till Di.se
TORSDAG 19 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Foxconn sänker budet på Sharp

Taiwanesiska Foxconn sänker nu sitt bud på elektronikjätten Sharp. Det skriver tidningen Yomiuri på söndagen, enligt Reuters.

Bakgrunden skall vara att det taiwanesiska bolaget är oroade över den finansiella risken och utsikterna för Sharp. Hur mycket som budet kommer att sänkas anger dock inte tidningen. Det ursprungliga budet var värt 489 miljarder yen, motsvarande 36 miljarder kronor.

Affären skulle ge det taiwanesiska bolaget kontrollen av två tredjedelar av Sharp. Sharp har dragits med en svajig finansiell utveckling vilket öppnat upp för ägarförändringar. En statlig japansk investeringsfond fanns också bland intressenterna vid sidan av Foxconn.

Tyck till