ANNONS:
Till Di.se
FREDAG 20 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Det oroar investerar mest just nu

  • Brexit, Kina och Trump är med på listan över saker som oroar världens investerare mest, enligt JP Morgans undersökning. Foto: Francois Walschaerts/AP, Ng Han Guan/AP, Matt York/AP

Vad är det som oroar mest just nu? Investmentbanken JP Morgan har tagit tempen på 400 tunga investerare i Europa och i toppen ligger Kina, flyktingkrisen, Brexit och Trump.

Marknaden oroar sig mest för den ekonomiska utvecklingen i Kina och hur det kommer att påverka världsekonomin. Det uppgav inte mindre än 25,9 procent av de tillfrågade i Wall Street-firmans formulär.

På andra plats kommer flyktingkrisen, vilken påverkar det europeiska politiska landskapet. Frågan fick en svarsandel på 24,7 procent vilket gör att den kommer tätt efter Kina. På tredjeplats kommer britternas vara eller icke vara i EU.

Brexit oroar 23,5 procent av de tillfrågade investerarna. På fjärde plats landar fråga om Donald Trump som amerikansk president. 17,3 procent av investeringsproffsen lyfter Trumps möjligheter till att bli president som en orosfaktor.

Andra viktiga frågor är den rörliga oljemarknaden, 7,4 procent, och det ständiga bråket mellan Nord- och Sydkorea, 1,2 procent.

Tyck till