ANNONS:
Till Di.se
LÖRDAG 21 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Trump tog sikte på Clinton

  • Foto: TT

Donald Trump lovar att ena och bredda det republikanska partiet. Efter en svit storsegrar på Supertisdagen ter sig affärsmannen som allt ostoppbar. Nu tar han sikte på Hillary Clinton - och säger att han startat en folkrörelse.

”Jag ska få Apple att börja göra sina datorer och telefoner på vår mark, inte i Kina.”

Donald Trump strösslade, sin vana trogen, med storslagna löften under ett segertal efter Supertisdagen, som då hade gett honom fem betydande segrar.

Republikaner i Alabama, Georgia, Massachusetts, Tennessee och Virginia gav sitt stöd till affärsmannen, som hamnade på andra plats i Texas och Oklahoma.

Efter Trumps vanliga tirad mot USA:s ekonomi, som han anser hamnat på efterkälken medan Kina och andra tillväxtländer, tog han emot frågor från journalister om det republikanska partiets framtid. Trumps raska frammarsch i opinionsmätningar och primärval har gjort många bedömare häpna, inte minst bland USA:s konservativa.

”Vi har expanderat det republikanska partiet”, konstaterade Trump, som viftade bort kritik om att hans hårda stil och flitiga förolämpningar skulle ha en splittrande inverkan.

”Vi kommer att vara ett bättre parti, ett enat parti. Du ser det hända nu, vårt parti expanderar”, fortsatte han och tillade att han vunnit väljare också från demokrater och oberoende amerikaner.

Bakom honom stod en ny bundsförvant, i form av New Jerseys guvernör Chris Christie, som nyligen övergav sin egen presidentvalskampanj.

”Han ringde mig och sa: Donald, vad vi har här är en folkrörelse.”

Han efterlyste sedan att det republikanska partiet, som i dagarna sett toppar som representanthus-ledaren Paul Ryan kritisera honom, skulle enas.

”Och om det sker, så finns det ingenting som kan stoppa oss”, säger Trump, som sedan tog sikte på Hillary Clinton.

”Om hon tillåts kandidera, så blir det en ledsam dag för det här landet”, säger han med hänvisning till de utredningar som kretsat kring demokratens e-postservrar.

”Entusiasmen är mycket mindre bland demokrater”, säger den ständigt lika segervissa Donald Trump.

”Det kommer att vara enkelt.”

Tyck till