ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 21 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Miljarder betalas efter dammolycka

Efter den svåra dammolyckan i Minas Gerais i Brasilien förra året kommer gruvbolaget Samarco att betala åtminstone motsvarande 43 miljarder kronor inom 15 år som en del i en uppgörelse mellan bolaget och den brasilianska regeringen.

Överenskommelsen kommer att slutas under onsdagen, uppger myndighetskällor för nyhetsbyrån Reuters.

Gruvolyckan i november har beskrivits som den värsta miljökatastrofen i Brasiliens historia. 19 personer omkom och hundratals tvingades lämna sina hem. Giftigt, rött lervatten vällde ut när dammen vid gruvan brast och en av landets stora floder förorenades.

Samarco är samägt av två stora gruvföretag: brasilianska Vale och australiska BHP Billiton.

 

Tyck till