ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 17 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Kronprinsessan Victoria har fått sitt andra barn

  • Foto: Jonas Ekströmer

Kronprinsessan Victoria har fött sitt andra barn. Det bekräftar kungahuset för Sveriges radio.

Tidigare på onsdagskvällen åkte kronprinsessan Victoria in till förlossningsavdelningen på Karolinska sjukhuset i Stockholm. Prins Daniel mötte pressen vid 22.40 och meddelade att paret fått en son. Pojken som föddes vägde 3.655 gram och var 52 centimeter lång.

”Barnet och Victoria mår jättebra. Det känns ju fantastiskt”, säger prins Daniel.

Sonen blir nummer tre i successionsordningen efter sin mamma och sin syster. Namn, tilltalsnamn och titel blir känt först under den konselj som kungen kallar till. Innan dess ska en vittnesbekräftelse, där bland annat statsminister Stefan Löfven närvarar, hållas.

Tyck till