ANNONS:
Till Di.se
TORSDAG 23 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Hedgefond missbedömde Kina – rasade kraftigt

  • Foto: Mark Schiefelbein/AP/TT
Ett ras på 22 procent. Det är facit för högprofilerade Crispin Odeys största hedgefond under första halvan av mars. Därmed riskerar vintermånaden att bli den sämsta månaden i hedgefondens historia, enligt två personer med insyn i fonden. Det rapporterar Bloomberg business.

Hittills i år har Odey European rasat med 25,5 procent. Det kan jämföras med MSCI Europe Index, som är jämförelseindex för många fonder, som bara backat med 3,7 procent, medan HFRX Equity Hedge index fallit 3,8 procent under samma period. Bara april i fjol var värre då Odey European rasade med 19,3 procent.

Det är Odeys negativa syn på den kinesiska ekonomin och satsningar för att dra fördel av det som lett till de kraftiga kurssvängningarna.

Odey som startade 1991 är en av Europas största hedgefonder och förvaltade 11 miljarder dollar i slutet av februari, före det senaste kursraset.

Tyck till