ANNONS:
Till Di.se
TORSDAG 19 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

62 döda när plan bröts i bitar

  • Räddningsfordon på flygplatsen i Rostov. Foto: AP

62 människor har omkommit i en flygolycka i södra Ryssland, enligt myndigheter. Passagerarplanet, en Boeing 737-800 som flögs av Fly Dubai, kraschade vid landning och fattade eld.

"Flygplanet slog i marken och bröts i bitar", skriver myndigheterna i ett uttalande. "Enligt preliminära uppgifter fanns 55 passagerare ombord och 7 besättningsmän. Alla dog", skriver de enligt Reuters.

De flesta av passagerarna ombord på planet ska vara ryska medborgare boende i området kring Rostov vid Don. Mycket pekar på att tre utländska medborgare kan ha funnits ombord.

"Tre utlänningar fanns på passagerarlistan, men vi måste kontrollera informationen", säger en myndighetsperson till en lokal tv-kanal.

Piloten ska ha varit tvungen att avbryta ett första landningsförsök av okänd anledning, enligt AFP. Vid det andra försöket ska planet ha kraschat 250 meter innan landningsbanan. Vad som orsakat olyckan är ännu inte bekräftat, men det uppges ha varit dåliga väderförhållanden med försämrad sikt som följd.

Enligt Daily Mail ska flygkraschen ha fångats av en övervakningskamera vid landningsbanan.

Flygplanet ska ha lyft från Dubais internationella flygplats strax före klockan 23, lokal tid, och var beräknat att landa i Rostov vid Don strax innan klockan fyra på natten, uppger tidningen.

Lågprisflygbolaget Fly Dubai startade 2009 och utreder nu vad som hänt flight FZ98.

"Vi gör allt vi kan för att samla information så snabbt som möjligt. Just nu går våra tankar och böner till våra passagerare och våra anställda som fanns ombord på flygplanet", skriver bolaget i ett uttalande.

Räddningsarbetare jobbar på platsen och flygplatsen är stängd tills vidare, enligt flera medier.

Tyck till