ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 23 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter Marknadsnyheter

USA-börser: Tillbaka på plus

Finans- och hälsorelaterat bidrog till att Wall Street låg på plus några timmar in i fredagshandeln, och var således åter tillbaka på plus för året.

Kring klockan 18 noterades Dow Jones Industrial Average 0,6 procent högre vid 17.589. S&P 500 steg 0,4 procent till 2.049 och är således upp 0,3 procent sedan årsskiftet efter att tidvis ha varit ned 10 procent under perioden. Tekniktunga Nasdaq Composite ökade 0,6 procent till 4.801.

Omkring 780 miljoner aktier hade omsatts på New York-börsen och på Nasdaq hade runt 1.100 miljoner aktier omsatts.

"Många av de som missat rallyt känner nu pressen att åter gå in i marknaden, speciellt med tanke på att vi är på plus sedan årsskiftet. Återhämtningen var spektakulär och gick snabbt. Jag tror att rallyt kan pågå fram till slutet av april", sade Benno Galliker, handlare vid Luzerner Kantonalbank, till Bloomberg News.

På valutafronten stärktes dollarn, efter att ha gått svagt i spåren av onsdagens mjuka Fed-besked, vilket sannolikt gav bränsle till bank. Bank of America och JP Morgan var båda upp över 2 procent vardera. Den förstnämnda har aviserat ett aktieåterköpsprogram för 800 miljoner dollar, bara en dag efter att JP Morgan uppgav att den kan utöka sin motsvarighet.

Sämre gick det för Caterpillar som backade dryga procenten. Bolagets globala maskinförsäljning sjönk 21 procent mellan december-februari, vilket följde på minus 15 procent föregående period.

Räntan på en tioårig amerikansk statsobligation sjönk 1 punkter till 1,87 procent.

Tyck till