ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 20 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

USA-börser: Hotell leder uppgång

Fredagshandeln inleddes med stigande kurser på Wall Street, som således går mot den längsta sammanhängande veckouppgången sedan november.

Köparna flockades främst kring finans- och energiaktier samt en hotellkedja.

Kring klockan 15.15 noterades Dow Jones Industrial Average till plus 0,6 procent vid nivån 17.590. S&P 500 ökade 0,4 procent till 2.049, vilket betyder att det breda indexet går mot den femte uppgångsveckan i följd. Tekniktunga Nasdaq Composite ökade 0,2 procent till nivån 4.786.

Omkring 480 miljoner aktier hade omsatts på New York-börsen och på Nasdaq hade runt 490 miljoner aktier omsatts.

"På kort sikt är oljeuppgången positiv och vi har ju redan fått besked från Fed, nu börjar marknaden blicka mot rapportsäsongen. I dag tror jag att indexen kommer gå sidledes eller lätt upp", sade Terry Sandven, chefmarknadsstrateg vid US Bank i Minneapolis, till Bloomberg News.

WTI-oljan steg i spåren av att utbudet av den amerikanska oljan, sjönk till den lägsta nivån sedan november 2014. Tungviktaren Chevron klättrade lätt medan Chesapeake Energy ökade drygt 6 procent.

Avslutningsvis klättrade Starwood Hotels, ägare av bland annat Sheraton och Hotel W, 4 procent. Kinesiska Anbang Insurance har höjt sitt bud från 76 till 78 dollar per aktie. I höstas lade Marriott ett kombinerat aktie- och kontantbud på hotellkedjan varför det uppstått en budstrid. Starwood har meddelat Marriott att styrelsen kan tänka sig att rekommendera sina aktieägare att i stället gå med på budet från Anbang.

Räntan på en tioårig amerikansk statsobligation var oförändrad vid 1,88 procent.

Tyck till