ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 23 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter Marknadsnyheter

USA-börser: Femte uppgångsveckan i rad

Wall Street stängde fredagshandeln på plus, vilket var den femte uppgångsveckan i följd för S&P500 som åter är på plus för helåret.

Bidrog till optimismen gjorde onsdagens mjuka Fed-besked, samt en starkare dollar som fick de indextunga bankerna att stiga.

Vid stängning noterades Dow Jones Industrial Average upp 0,7 procent till 17.599. S&P 500 ökade 0,4 procent till 2.049 och har således stigit 0,3 procent sedan årsskiftet och återhämtat 12 procent från botten i februari. Tekniktunga Nasdaq Composite klättrade 0,4 procent till 4.795.

Omkring 1.350 miljoner aktier hade omsatts på New York-börsen och på Nasdaq hade drygt 2.700 miljoner aktier omsatts.

"Det har varit en bra vecka och månad för aktier. Det som plågade marknaden i början av året verkar vara av mindre betydelse nu", sade Terry Sandven, chefmarknadsstrateg vid US Bank i Minneapolis, till Bloomberg.

På valutafronten stärktes dollarn, efter att ha gått svagt i spåren av onsdagens mjuka Fed-besked, vilket sannolikt gav bränsle till finansrelaterat. Bank of America och JP Morgan var båda upp cirka 3 procent vardera. Den förstnämnda har aviserat ett aktieåterköpsprogram för 800 miljoner dollar, bara en dag efter att JP Morgan uppgav att den kan utöka sin motsvarighet.

Avslutningsvis klättrade Starwood Hotels, ägare av bland annat Sheraton och Hotel W, 5 procent. Kinesiska Anbang Insurance har höjt sitt bud från 76 till 78 dollar per aktie.

Räntan på en tioårig amerikansk statsobligation sjönk 2 punkter till 1,87 procent.

Tyck till