ANNONS:
Till Di.se
TORSDAG 19 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Uber uppges ha beställt 100.000 bilar

  • Trafikstockningar i New York. Foto: AP

Taxiutmanaren Uber är nära att lägga en långtidsbeställning på ett sexsiffrigt antal (minst 100.000) Mercedes Benz S-klass, något som i så fall skulle bli tyska fordonskoncernen Daimlers största order någonsin.

Det skriver tyska Manager Magazin på fredagen, baserat på källor i Mercedesägaren Daimlers och taxiutmanaren Ubers respektive vd:ars närhet. De båda, Dieter Zetsche och Travis Kalanick, ska ha kommit överens om uppdraget.

En konkret order lär det däremot ännu inte vara fråga om: Travis Kalanick, vd för Uber, uppges i första hand nämligen vara intresserad av självkörande bilar, något Daimler inte lär ha tagit fram förrän efter år 2020.

De affärsmässiga ramarna för den potentiella storordern är inte heller fastställda, heter det vidare i tidningen - Daimler är exempelvis öppet för olika slags partnersamarbeten i framtiden.

Värdet på ett avtal i den storleksordning som diskuteras vore hur som helst enormt, konstaterar Manager Magazin och nämner att 100.000 självkörande bilar i S-klassen skulle kosta runt 10 miljarder euro, motsvarande 93 miljarder kronor, (cirka 100.000 euro per bil).

Tyck till