ANNONS:
Till Di.se
FREDAG 20 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Turkiets president i hätsk attack mot EU

  • Turkiets president Recep Tayyip Erdogan. Foto: Kayhan Ozer / TT

Medan Turkiets premiärminister Ahmet Davutoglu talar varmt om samarbetet i Bryssel skickar president Recep Tayyip Erdogan helt andra signaler.

"I ett läge när Turkiet hyser tre miljoner (flyktingar) så är det dags för dem som inte kan hitta plats för en handfull och som mitt i Europa håller oskyldiga i skamliga förhållanden att först se sig själva i spegeln", fnyser Erdogan i ett tv-tal på hemmaplan, enligt Reuters och AFP.

Presidenten anklagar EU-länder för att direkt eller indirekt stödja terrorism — i form av kurdiska PKK.

"EU-länderna bryr sig inte, som om de dansar i ett minfält. . . Vår kamp mot terrorismen är avvägd och legitim. . . Alla terrorgrupper som är aktiva i regionen och i Turkiet har enat sig mot Turkiet. Ändå kan många stater, främst i väst, fortfarande inte visa upp en principiell hållning mot de här grupperna", tv-talar Erdogan i Turkiet.

Tyck till