ANNONS:
Till Di.se
LÖRDAG 21 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Skandia slänger ut Cerberus

  • Skandia. Foto: TT

Skandia avslutar samarbetet med Cerberus, som är ett av Sveriges största fristående rådgivningsföretag, med omedelbar verkan.
"Det har kommit till vår kännedom att Cerberus tagit initiativ som inte är affärsmässiga för oss", säger Skandias försäljningschef Bo Ågren.

Enligt Bo Ågren är bakgrunden att Cerberus återköper försäkringar i högre grad än andra samarbetspartner.

"Våra kunders försäkringar återköps i allt för hög grad till förmån för andra lösningar vilket kan drabba kunden med återköpsavgifter och påverkar våra övriga kunder och ägare negativt", säger han.

"Vi har ett ansvar att enbart samarbeta med de aktörer på marknaden som vi anser lever upp till våra krav och överenskommelser och vårdar våra kunders försäkringar på ett sätt som skapar lönsamhet och hållbarhet i vår affär. Vi har bedömt att Cerberus inte lever upp till detta med den affärsmodell som nu bedrivs."

Ni anser att Cerberus agerar kortsiktigt?

"Ja, en försäkringsaffär är i sin natur långsiktig men de här affärerna blir alldeles för kortsiktiga."

"För mig blir det här incitamentstyrd försäljning ur deras perspektiv mer än ur kundens perspektiv"

Det avbrutna samarbetet innebär att Cerberus inte längre kan ge sina kunder råd om Skandias produkter.

"Vi har haft ett samarbete med Skandia i över tio år. Det har varit gynnsamt för båda parter och det är mycket tråkigt att de vill säga upp avtalet", säger Cerberus vd Alexander Strömstedt.

Vad har ni fått för förklaring?

"De har sagt upp avtalet av affärsmässiga skäl och därtill hävdar de att vi i stor utsträckning har återköpt försäkringar för våra gemensamma kunder till förmån för Cerberus egna eller andras produkter och dessutom av andra skäl än kundens intresse."

"Ingen av de här två sakerna stämmer. Det kan vi bevisa och därför kommer vi att bestrida uppsägningen av det här avtalet på juridiska grunder."

Vad innebär det konkret?

"Det innebär att vi tillsammans med våra jurister bestrider det här", säger Alexander Strömstedt som inte vill ge några ytterligare kommentarer om den juridiska processen.

Vad innebär det uppsagda avtalet för era kunder som har försäkringar hos Skandia?

"Det kommer inte påverka våra kunder på ett sånt sätt att det kommer att kosta dem något eller att villkoren förändras på något sätt."

Tyck till