ANNONS:
Till Di.se
TORSDAG 19 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Paret som hyr ut flera hus som affärsidé

  • HYR UT. Petra Wiklund och hennes man Henric startade Wiklund Villas 2015. Foto: Privat

  • HYR UT. Petra Wiklund och hennes man Henric startade Wiklund Villas 2015. Foto: Privat

  • SOLDAGAR. Wiklund Villas består än så länge av fyra hus – tre i Spanien och ett i Florida – men det finns planer på att köpa fler Foto: Privat

Från att ha varit hyresgäster har de blivit hyresvärdar.
Paret Petra och Henric Wiklund har tagit semesterhusen till affärsidé.

Efter att ha hyrt hus på semestern funderade de på att skaffa ett eget. Men med två barn, två hundar och en häst kändes det tveksamt om de skulle hinna utnyttja huset för privat bruk. Så paret Petra och Henric Wiklund köpte fyra hus – tre i Spanien och ett i USA – för uthyrning i stället.

”Vi har varit inne på idén ganska länge och har hyrt av vänner som har en liknande verksamhet i Florida. När vi bestämde oss gick det ganska fort och Wiklund Villas startade 2015”, säger Petra Wiklund, som står för driften i bolaget.

De annonserar via sin egen sajt samt genom olika tjänster på nätet, som Blocket i Sverige och Finn i Norge.

Husen för uthyrning ligger i södra Spanien och Florida. Fördelen med husen i Spanien jämfört med andra populära semesterdestinationer som Florida eller Thailand är att avståndet är kortare och att säsongen är längre, med solälskare på somrarna och golfare på vintrarna.

Kan ni leva på inkomsterna från uthyrningen?
”Nja, riktigt så lukrativt är det inte, men verksamheten går med vinst. Och vi återinvesterar mycket i husen då Wiklund Villas är en produkt som vi ständigt vill förbättra och utveckla. Vi räknar med fastigheterna som bra investeringar och har planer på att köpa fler hus.”

Har ni upplevt några problem med gäster som hyrt?
”Nej, inte på det stora hela. Men man måste vara övertydlig med vad som gäller, och vi hyr hellre ut till barnfamiljer än till festgäng.”

För egen del, spenderar du mycket tid i Spanien?
”Det blir många korta svängar. Och det är mycket att sköta om med underhåll av hus och trädgårdar. Så det blir inte så mycket av att sitta och sola”, säger Petra Wiklund.

Tyck till