ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 21 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Maersk vill köpa begagnade oljeriggar

Maersk Drilling är redo att köpa begnade oljeriggar för att dra nytta av de låga priserna och lätta på trycket på moderbolaget AP Møller Maersk. Det säger Claus Hemmingsen som är chef för Maersk Drilling till Bloomberg.

Maersk Drilling har inte köpt begagnade oljeriggar sedan 1990-talet. "De senaste 15 åren har vi byggt våra egna riggar och det har varit en bra strategi då vi kunnat få den teknik vi vill ha. Men det finns andra där ute som äger kvalitetsriggar som kan komma att bli till salu", säger Claus Hemmingsen och syftar på 2016 och 2017.

Prisnivåerna på de mest avancerade riggarna har fallit med mer än två tredjedelar och nedgången kommer troligen att fortsätta till 2018, vilket innebär den "värsta nedgången någonsin för offshore drilling", enligt en nyligen släppt analys från Pareto Securities.

Tyck till