ANNONS:
Till Di.se
SÖNDAG 22 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Kaplan hyllar samarbete om amorteringskravet

  • Bostadsminister Mehmet Kaplan (MP). Foto: Maja Suslin/TT

Bostadsminister Mehmet Kaplan (MP) hyllar uppgörelsen om amorteringskravet och hoppas nu att regeringen kan sy ihop fler överenskommelser över blockgränsen.

Bostadsförhandlingarna mellan regeringen, alliansen och Vänsterpartiet går trögt och partierna står långt ifrån varandra i flera avgörande frågor.

Samtidigt kom de i veckan överens om amorteringskravet, som ska införas den 1 juni. Mehmet Kaplan ser uppgörelsen som mycket betydelsefull.

”Jag tycker att det var oerhört viktigt att det politiska Sverige kunde enas kring en fråga där man la de ideologiska skygglapparna åt sidan och hade det bästa för landet för ögonen”, säger han till Di.

”Jag hoppas att vi kan hitta fler sådana initiativ som långsiktigt tryggar både den ekonomiska balansen och bostadsbyggandet”, fortsätter han.

Kan det här bli en injektion i bostadssamtalen?

”Jag menar att det här var ett väldigt svenskt sätt att pragmatiskt nå fram till partiöverskridande lösningar. Det är klart att det skiljer sig åt mellan vänstern och högern, men där måste regeringen hålla ihop samtalen”, säger han.

Mehmet Kaplan beskriver uppgörelsen som ett viktigt steg inför de fortsatta samtalen, som nästa gång ska handla om skatterna. Bostadsministern har tidigare öppnat för en sänkning av reavinstskatten i utbyte mot minskade ränteavdrag.

 ”Med det här i backspegeln blir det ännu tydligare hur viktigt det är att ha med både de borgerliga oppositionspartierna och Vänsterpartiet i de här samtalen”, säger han.

Tyck till