ANNONS:
Till Di.se
ONSDAG 18 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter Analys

Ulf Petersson: Skistar står stadigt

Skistar ökade vinsten under den viktiga sportlovssäsongen. Inför nästa år ser bra ut och om ett par år går det att flyga till Säljen.

Det gör aktien intressant.

Skidanläggningsföretaget Skistar kom med ett bra resultat för det avgörande andra kvartalet i det brutna räkenskapsåret, december-februari. Omsättningen ökade med 4 procent och vinsten före skatt förbättrades med 2 procent till 527 miljoner kronor trots att resultatet pressades av den svaga norska kronan. 

På aktiemarknaden åkte rapporten dock spårlöst förbi.

Inför påsken ser det också ganska bra ut med ett orderläge som är 1 procent bättre än motsvarande tid i fjol. 

En av de stora framtidsfrågorna för Skistar är satsningen på de österrikiska alperna där bolaget har köpt St Johanner som är en mindre anläggning, men som kommer att bli större genom att Skistar har förbundit sig att investera 100 Mkr i anläggningen. 

Nästa stora satsning är arbetet med att bygga en flygplats i Sälen som ska kunna serva både Sälenanläggningarna och Trysil med skidgäster. Arbetet med att få staten att delfinansiera bygget har dragit ut lite på tiden varför Skistars vd Mats Årjes nu tror att flygplatsen står färdig något senare än tidigare utlovade december 2017. 

Sett över de senaste tolv månaderna fick Skistar ihop en rörelsevinst på 399 miljoner kronor, vilket är en ökning med 27 procent.  Det betyder att Skistar värderas till p/e 16.  Redan det är en låg värdering. Den blir ännu lägre eftersom bolaget ännu på fyra fem år inte behöver betala skatt tillföljd av förlustavdrag efter köpet av it-bolaget Spray 2003. Det gör att det verkliga p/e-talet är låga P/e 13.

Tyck till