ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 20 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Nike satsar på Tillbaka till framtiden-skor

  • Nikes självknytande sko. Foto: Nike
Efter några års utvecklande har Nike nu lanserat en självknytande sko. Fotbeklädnaden är ganska lik den som syntes i filmen "Tillbaka till Framtiden" från 1985, skriver Bloomberg News.

På ett stort event med hundratals journalister, höga chefer och komikern Kevin Hart visade Nike upp den självknytande skon.

Den nya produkten kan dock inte ha varit en total överraskning för marknaden, eftersom Nike innehaft patentet sedan 2013 och i oktober i fjol visade företaget upp en prototyp.

Skon drar ihop sig när hälen trycks ned, och sedan kan den mikrojusteras manuellt via två knappar på sidorna. Något pris har dock ännu inte avslöjats.

I sanningens namn är kanske inte små motorer och batterier särskilt nydanande som det var på 1980-talet, då figuren Marty McFly bar ett par självknytande skor i "Tillbaka till Framtiden", skriver Bloomberg News. Nikes plan är dock på sikt att göra en version av systemet, som justerar passformen helt per automatik.

Innovationen kommer i spåren av att Nike satsar allt mer på personliga produkter, som företaget hoppas ska bidra till att omsättningen lyfter till 50 miljarder dollar 2020. Under det senaste räkenskapsåret omsatte Nike drygt 30 miljarder dollar.

Tyck till