ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 17 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Fotbollstränaren får fet bonussmäll

  • Tony Pulis. Foto: Scott Heppell/TT

Tränaren för fotbollslaget West Bromwich Albion, Tony Pulis, har förlorat en seglivad bonustvist. Nu krävs han på mer än 40 miljoner kronor av sin tidigare arbetsgivare Crystal Palace, enligt The Guardian.

Bonusen, som enligt uppgifter var på över 20 miljoner kronor, skulle ha betalats ut i slutet av augusti 2014, men sköts sedan upp på Tony Pulis egen begäran. Pengarna fick han för att han hade lyckats hålla kvar Crystal Palace i Premier League, enligt The Guardian.

Därefter chockade han klubben genom att lämna sitt jobb med förklaringen att han gjorde det på grund av bråk om pengar till nya spelare, skriver The Guardian. Fotbollsklubben Palace ville då att Tony Pulis skulle betala tillbaka bonusen och gick vidare till en oberoende förhandlingstribunal för att undvika att den ekonomiska tvisten skulle behövas tas upp i rätten.

Nu rapporterar Sky Sports News att Tony Pulis tvingas betala över 40 miljoner kronor för bonusen, skadan han har orsakat och de båda sidornas juridiska kostnader.

Enligt The Guardian gavs Tony Pulis flera chanser att lösa tvisten utanför rätten utan att visa något intresse för det.

Tyck till