ANNONS:
Till Di.se
FREDAG 20 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Carmignac tror på högre oljepris

  • Foto: Colourbox

Den franska kapitalförvaltaren Carmignac tror att oljepriset kommer fortsätta uppåt under 2016. Det framgår av en färsk analys.

Oljepriset har haft en bra start på 2016. På fredagen fortsatte uppgången ytterligare och passerade 42-dollarsgränsen för första gången sedan i december

Och enligt den franska kapitalförvaltaren Carmignac kommer oljepriset fortsätta stiga under året.

”Efter de senaste tolv månadernas svårigheter för energisektorn tror vi att utbudsminskningen från amerikanska skifferproducenter kommer vara tillräcklig för att trycka oljan uppåt under 2016. Följaktligen tror vi att vi kommer få se en anmärkningsvärd återhämtning för oljepriset under året”, skriver Carmignac.

Carmignac uppskattar att den minskande produktionen i USA kommer bidra till att dra ner produktionen från länderna utanför OPEC med 600.000 fat om dagen under 2016.

Bolaget är även övertygat om att Irans förväntade oljeexportsökning på 500.000 fat om dagen är för hög och hänvisar till källor som säger att landet redan har exporterar en ansenlig del av sin överskottsproduktion via Irak.

 ”Vi fortsätter att kapitalisera på svagheten hos attraktiva oljeaktier som möter våra investeringskriterier. Framförallt Suncor, Anadarko och Occidental Petroleum. Å andra sidan så har vi minskat våra blankningspositioner under de senaste månaderna i väntan på högre oljepriser under 2016”, skriver Carmignac.

Tyck till