ANNONS:
Till Di.se
SÖNDAG 22 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter Marknadsnyheter

USA-börser: Uppåt för oljebolag

En avvaktande onsdagshandel kring nollan syntes i starten på börserna i New York, där investerarna inväntade kvällens räntebesked. Oljan rekylerade vilket gav stöd, samtidigt som mer defensiva sektorer gick svagt.

Kring klockan 15.15 noterades Dow Jones Industrial Average ned 0,1 procent till 17.243. S&P 500 var oförändrat vid 2.016. Tekniktunga Nasdaq Composite steg 0,2 procent till nivån 4.740.

Omkring 130 miljoner aktier hade omsatts på New York-börsen och på Nasdaq hade runt 230 miljoner aktier omsatts.

"Det finns en bred uppfattning i marknaden att Fed inte kommer att höja räntan i dag, dock är ju alla intresserade av vad som sägs om framtiden. Om Yellen erkänner de globala riskerna, tror jag att marknaden kommer känna sig mer trygg", sa Anna Rathbun, analyschef vid CBIZ:s pensionsplaner i Cleveland, till Bloomberg News.

Blickarna riktas nu mot Feds räntebesked klockan 19.00, följt av pressträff med Fed-chefen Janet Yellen en halvtimme efteråt.

Strax före börsöppning inkom inflationsdata för februari något över konsensus, vilket kan indikera att inflationen närmar sig centralbankens mål.

Efter två nedgångsdagar i följd rekylerade WTI-oljan nära 3 procent på optimism inför oljemötet som, enligt Quatars energiminister, ska hållas den 17 april i Doha. Tungviktaren Chevron steg lätt, medan Chesapeake Energy ökade drygt 4 procent.

Sämre gick det för Chipotle som var ned drygt 3 procent i den inledande handeln. Den mexikanska snabbmatsrestaurangen har vinstvarnat för det första kvartalet i spåren av höstens problem med sjukdomsfall kopplade till bakterien e.coli.

Räntan på en tioårig amerikansk statsobligation steg 2 punkter till 1,99 procent.

Tyck till