ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 21 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Rosneft säljer stora tillgångar till indiska oljebolag

Rysslands största oljeproducent, Rosneft, ska sälja aktieandelar i två betydande tillgångar. På köpsidan står ett indiskt konsortium bestående av Oil India, Indian Oil och Bharat Petroresources, skriver Financial Times.

I ett besök till den indiska huvudstaden tillkännagav vd för Rosneft, Igor Sechin, om att en överenskommelse uppnåtts kring försäljningen av 29,9 procent av aktierna i det egna dotterbolaget Taas-Yuriakh till den indiska oljetrion. Separat har också avtal ingåtts för den potentiella försäljningen av 23,9 procent av aktierna i en av de största oljefälten, Vankor, till samma parter.

Affären kan också se det indiska statsägda företaget Oil and Natural Gas Corporation välja att utöka sitt befintliga ägande i Vankor från 15 till 26 procent.Ifall båda försäljningar blir av väntas Rosneft kunna fylla på kassan med cirka fyra miljarder dollar.

Tyck till