ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 17 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter Marknadsnyheter

Nordenbörser: Ny strategi sänkte Carlsberg

Små rörelser kring nollan syntes i onsdagshandeln på Nordenbörserna, som hade blickarna riktade mot kvällens räntebesked.

Samlingsindexet Nordic VINX 30 noterades vid 17-tiden 0,3 procent lägre vid nivån 936.

"Vi vill att Fed ska lugna marknaden med att det inte blir några omedelbara förändringar, och att åtstramningen ska vara långsam och stadig. Vi vill inte ha drama", sa Justin Urquhart Stewart, medgrundare till Seven Investment, till Bloomberg News.

Feds räntebesked väntas klockan 19.00, följt av pressträff med Janet Yellen. De allra flesta bedömare är inställda på att det inte kommer någon ytterligare räntehöjning nu, utan fokus riktas framför allt mot vilka signaler som Fed kommer att ge om framtida räntehöjningar.

På indexfronten stängde OMXC20 vid plus 0,2 procent i Köpenhamn, med Carlsberg som sämst presterande efter minus 3 procent.

Bryggerijätten har lagt fram en ny strategi som fick ett ljummet mottagande av marknaden. Morten Imsgard, analytiker på Sydbank, menar att Carlsbergs besked inte innehöll några konkreta grepp vilket kan ha pressat aktien.

Efter ett par dagar med nedgångar revanscherade sig Brentoljan drygt 3 procent vilket hjälpte OBX-index som steg 0,5 procent i Oslo.

Bland tungviktarna gick DNB svagt med minus 2,8 procent. Enligt Nils Christian på Sparebank1, finns det en osäkerhet i marknaden för hur stor exponering den norska banken har emot Valeant, vars aktie rasade 50 procent i USA på tisdagen.

Avslutningsvis noterades börsen i Helsingfors kring nollan, med främst gruvrelaterade verkstadsbolag i botten samtidigt som Stora Enso visade framfötterna.

Tyck till