ANNONS:
Till Di.se
LÖRDAG 21 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Klarnachefen om sina utbrott: "I dag är jag lugnare"

Betaltjänsföretaget Klarnas vd hade ett så svajigt humör att hans medgrundare krävde skärpning. "Terapi har varit väldigt effektivt för att hantera det här", säger Sebastian Siemiatkowski i Di-podden Förnuft & Känsla.

Sebastian Siemiatkowski var med och grundade Klarna för tio år sedan och har sedan dess också varit bolagets vd. Men hans svajiga humör fick i ett läge hans medgrundare att slå bakut.

I Di:s ledarskapspodd Förnuft & känsla berättar hur hans två medgrundare konfronterade honom och hur han har ändrat sig sedan dess.

"I Sverige tycker man att det är konstigt att folk står och skriker på jobbet, men inte när AIK missar en straff. Men för mig, när vi missar en straff på Klarna, blir jag lika upprörd som en supporter, och då har jag haft tendens att glömma att man inte kan börja skrika. För att hantera det har jag gått hos psykolog, där kognitiv beteendeterapi har varit väldigt effektivt för att hantera det här. I dag är jag lugnare och hetsar inte upp mig lika mycket." 

Sedan Niklas Adalberth lämnade sin post som vice vd i höstas är Sebastian Siemiatkowski den ende av grundarna som är operativ i bolaget. 

"Det blir ett steg i professionaliseringen, och skapar en tydlighet i organisationen, Särskilt eftersom medgrundare ofta ses som mini-vd:ar, vilket kan göra det otydligt vem som bestämmer i vilka frågor. Så det kan nog vara positivt, och göra det tydligare att det är jag som är vd", säger Sebastian Siemiatkowski. 

Tyck till