ANNONS:
Till Di.se
ONSDAG 22 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Inte nöjda trots elbilsfördubbling

Antalet nyregistrerade elbilar och laddhybrider i Sverige fördubblades 2015 för femte året i rad, enligt ett pressmeddelande från Bil Sweden.

"Det är bra siffror men vi är inte nöjda. Omställningen till en större andel supermiljöbilar borde gå fortare enligt vår uppfattning", säger Bertil Moldén, vd på branschorganisationen Bil Sweden, till TT.

Enligt organisationen rullar i dag cirka 15 000 rena elbilar och laddhybrider på svenska vägar och om målet om en fossilfri fordonsflotta 2050 ska nås så måste utvecklingen gå snabbare. I Norge finns i dag cirka 60 000 elfordon, mycket tack vare stora statliga subventioner.

I Norge är en elbil i dag billigare än en Volkswagen Golf, men det är en konstlad marknad. Jag säger inte att vi ska ha det som i Norge, men man kan snegla på dem och den omvandlingstakt som de lyckats åstadkomma, säger Bertil Moldén.

Tyck till