ANNONS:
Till Di.se
TORSDAG 19 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Göran Hägglunds sköna deal

  • Göran Hägglund. Foto: TT

Den före detta Kd-ledaren Göran Hägglund är anlitad flitigt av flera uppdragsgivare. Trots det lyfter han ut statsrådspensionen på 61.334 kronor i månaden, rapporterar Aftonbladet.

Styrelseledamot i vårdjätten Aleris, rådgivare år PR-firman Narva, uppdrag åt regeringen och en flitigt anlitad föreläsare. Sedan Göran Hägglund lämnade politiken har han inte varit sysslolös.

Men trots alla uppdrag fortsätter den förre socialministern att plocka ut statsrådspensionen på 61.334 kronor i månaden, rapporterar Aftonbladet.

Enligt reglerna ska statsrådspensionen minskas om den tidigare ministern har andra uppdrag och får lön för dessa. Göran Hägglunds ersättning för de uppdragen han har hamnar dock i det egna bolaget. Hur mycket det rör sig om vill han inte uppge när Aftonbladet ställer frågan.

"Jag håller på att ställa om från lång tid i politiken till att klara mig på egna ben. Min ambition är att när det har gått ett år efter det att jag lämnade politiken så ska jag klara mig på egna ben", säger Göran Hägglund till tidningen.

Tyck till