ANNONS:
Till Di.se
LÖRDAG 21 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter Marknadsnyheter

Europabörser: Säljsiffror lyfte BMW

Efter en lite svag start återhämtade sig Europabörserna något i onsdagshandeln, som präglades av vänteläge inför kvällens räntebesked.

Klockan 17.30 var Euro Stoxx 50 ned 0,1 procent och CAC 40 sjönk 0,2 procent. Tyska DAX ökade 0,5 procent efter att tidvis noterats i rött.

Bränsle till den marginella börsåterhämtningen kom från oljan, som satte fart vid lunchtid och var upp drygt 3 procent. Shell ökade drygt 2 procent i Amsterdam medan BP var upp motsvarande men i London.

Sämre gick det för finanssektorn, som väger tungt i de stora europaindexen. UBS bidrog till pressen efter ett fall på 5 procent för den schweiziska banken, som uppgett att dess investmentbankdivision inte återhämtade sig under kvartalet.

Framfart syntes hos bilaktier sedan data visat att den europeiska bilmarknaden expanderade för 30:e månaden i följd, BMW steg 4 procent i Frankfurt.

Inför kvällens amerikanska räntebesked väntar sig de flesta bedömare att det inte blir någon höjning nu, utan fokus riktas mot vilka signaler som Fed kommer att ge om framtida räntehöjningar.

Tyck till