ANNONS:
Till Di.se
LÖRDAG 21 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

BMW ska öka marginalen med ny strategi

  • Foto: TT.

BMW siktar på att nå en rörelsemarginal på 8-10 procent för bilverksamheten 2016. Omsättningen och resultatet före skatt väntas stiga något under 2016 och från 2017 ska BMW nå en vinstmarginal före skatt på minst 10 procent. Samtidigt ska den tyska biljätten storsatsa på stadsjeepar.

Det skriver BMW i ett pressmeddelande med anledning av bolagets nya strategi, som presenterades på onsdagen.

Under 2015 lade den tyska biltillverkaren 5,2 miljarder euro på forskning och utveckling och BMW räknar med att summan hamnar på samma nivå 2016.

"Vi kommer att leda BMW in i en ny era, där vi omvandlar och formar både den individuella mobiliteten och hela sektorn på ett varaktigt sätt", sade BMW:s vd Harald Krueger vid en presskonferens på onsdagen, enligt Reuters.

För bolagets nya och existerande fordonsmodeller presenterades en lång rad nyheter och satsningar. BMW ska skapa fler modeller i de mest lönsamma segmenten - enligt Bloomberg News ska nya stadsjeepar skapas och bland dem den fullstora suvmodellen X7. Den lyxiga 7-serien ska också få fler versioner.

Samtidigt ska den elektriska i-serien byggas ut. I slutet av 2016 ska modellen i3, en elektrisk citybil med utökad räckvidd, vara klar.

Bolagets fokus på automatiserad körning fortsätter liksom utvecklingen av en bränslecellsbil - nuvarande tester med bränsleceller har gett en räckvidd på 700 kilometer.

Senast BMW gjorde ett större strategiskt skifte var 2007, när dåvarande vd Norbert Reithofer valde att investera stora summor i minskad bränsleförbrukning och utveckling av prestigemärkets första elbilar.

Tyck till