ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 21 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Amazon utreds för skatteflykt

Amazons enhet i Italien är under utredning för påstådd skatteflykt. Det uppgav Francois Nuyts, Amazons vd i Italien och Spanien, i en intervju med nyhetsbyrån Bloomberg.

Nuyts var fåordig kring detaljerna, men sade att den amerikanska e-handelsjätten samarbetar med utredarna. Han tillade också att Amazon betalar alla nödvändiga skatter i varje jurisdiktion där bolaget är verksamt, däribland Italien.

"Det innebär att vi också samarbetar fullt ut med de italienska myndigheterna, sade Nuyts."

Bortsett från Amazon har sedan några månader tillbaka också sektorkollegorna Google och Apple befunnit sig under liknande utredningar i det sydeuropeiska landet. Google sattes under granskning för påstådd skatteflykt på cirka 250 miljoner euro under tidsperioden 2009-2013. Apple ska ha betalat 318 miljoner euro i en förlikning i december, enligt källor med insyn i frågan.

Tyck till