ANNONS:
Till Di.se
ONSDAG 18 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Miljöpartiet går emot den eftersökta rödgröna linjen

  • Åsa Romson, språkrör för Miljöpartiet. Foto: TT

Miljöpartiet efterlyser en tydligare rödgrön linje på Svenska Dagbladets debattsida. I samma debattinlägg går partiet emot regeringens politik genom att kräva att id-kontrollerna på Öresundsbron ska upphöra så fort som möjligt.

Id-kontrollerna mellan Sverige och Danmark är inhumana, skriver riksdagsledamoten Rasmus Ling (MP) i ett inlägg på Svenska Dagbladets debattsida. Han menar också att gränsbevakningen försämrar förutsättningarna för arbetsmarknaden och rörligheten i Öresundsregionen.

Regeringen och inrikesminister Anders Ygeman (S) har tidigare sagt till TT att han inte tror att gränskontrollerna kommer att avvecklas snabbt, skriver Svenska Dagbladet.

"Min bedömning är att det är två faktorer som avgör. Dels att EU och Schengen får kontroll över yttre gräns, dels att EU tar ett gemensamt ansvar för flyktingsituationen. Gör man det, kan vi trappa ned."

Miljöpartiets krav på att id-kontrollerna ska upphöra är bara ett exempel på när partiets politik går emot regeringens. Grundproblemet är att Socialdemokraterna och Miljöpartiet inte har lyckats skapa en "övergripande berättelse om vad man vill åstadkomma" och att partierna har "diametralt olika ingångar" i många frågor, heter det i debattinlägget. Nu eftersöker Rasmus Ling en gemensam reformagenda för att komma till rätta med regeringens låga förtroendesiffror.

 

 

Tyck till