ANNONS:
Till Di.se
TORSDAG 23 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Fredrik Reinfeldt blir bankrådgivare

  • Foto: Linnéa Bergenudd
Sveriges tidigare statsminister Fredrik Reinfeldt blir seniorrådgivare hos storbanken Bank of America Merrill Lynch. Det framgår av ett pressmeddelande.

Fredrik Reinfeldt var Sveriges statsminister mellan 2006-2014. Sedan dess har han bland annat gett ut memoaren Halvvägs och blev i februari vald till ordförande för Extractive Industries Transparency Initiative, en internationell organisation som arbetar för att säkra transparens inom handel med naturresurser.

Men nu kan han lägga till ytterligare en titel på meritlistan. På tisdagen stod det nämligen klart att Fredrik Reinfeldt blir seniorrådgivare till Bank of America Merrill Lynchs verksamheter i Europa, Mellanöstern och Afrika (EMEA).

”Det gläder mig att få möjligheten att arbeta med Bank of America Merrill Lynchs team. Jag ser fram emot att hjälpa en av världens ledande investmentbanker att spela en ännu större roll i att stödja Europas ekonomiska utveckling i detta kritiska läge”, säger Fredrik Reinfeldt i ett pressmeddelande.

Bank of America Merrill Lynch är den division inom den amerikanska storbanken som tillhandahåller tjänster på den globala marknaden.

”Fredrik Reinfeldt är en av Europas mest respekterade politiker på senare år. Han kommer att bidra med unika insikter för våra kunder och för våra kollegor. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med honom när vi nu fortsätter att utveckla vår verksamhet i EMEA-regionen”, säger Johan Lustig, chef för Nordic Corporate och Investment Banking på Bank of America Merrill Lynch.

Även den tidigare finansministern Anders Borg har gett sig in i rådgivningsyrket efter politiken. Sedan februari 2015 arbetar Anders Borg som rådgivare åt affärsbanken Citi där han också är medlem i bankens nordiska Advisory Board. Han är även verksam som styrelseledamot och rådgivare inom Kinneviksfären.

Tyck till