ANNONS:
Till Di.se
LÖRDAG 21 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Capio effektiviserar med kortare sjukhusvistelser

Capio ser möjligheter till effektivitetsvinster genom förkortade sjukhusvistelser. Det säger Capios medicinska chef Sveneric Svensson under dagens kapitalmarknadsdag.

Capio har varit med och förkortat den genomsnittliga sjukhusvistelsen är vid knä- och höftledsoperationer. I Frankrike har Capio numera möjligheten att genomför knäledsoperationer över dagen så att patienten kan gå hem samma dag.

För ett antal år sedan var det inte möjligt att få full betalning vid kortare sjukhusvistelser än fyra dagar vid knäledsoperationer i Frankrike. Efter kontakter och utbildning av myndigheterna i landet kan full betalning dock nu även fås för sjukhusvistelser över dagen för dessa ingrepp.

Capios affärsområdeschef i Frankrike, Pilippe Durand presenterar även siffror för hur bolaget kunnat minska kostnaderna vid höftledsoperationer. Under 2010 låg kostnaden för en sjukhusvistelse vid höftledsoperationer på 2.380 euro med en genomsnittlig sjukhusvistelse på 7,93 dagar. Vid 2015 hade Capio i Frankrike kunnat kapa den genomsnittliga sjukhusvistelsen med 40 procent till 4,37 dagar till en kostnad om 1.310 euro. Kostnaderna baserar sig på en bedömd sjukhuskostnad på 300 euro per dag.

Priset för en höftledsoperation ligger på 3.600 euro.

Philippe Durand förklarar även att han ser möjligheter för att i vissa fall genomföra höftledsoperationer över dagen till en kostnad om 450 euro.

Capios bästa enhet i Paris har redan uppnått höftledsoperationer över dagen vid 30 procent av alla sina ingrepp som genomförs.

Tyck till