ANNONS:
Till Di.se
ONSDAG 22 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Ackman-fond stoppad i Amsterdam

Pershing Square Holdings har stoppats på börsen i Amsterdam efter att ha fallit nära 10 procent.

Pershing är aktivistinvesteraren Bill Ackmans fond som även är noterad för handel i Amsterdam. Business Insider har bett Pershing om en kommentar men ännu inte fått någon.

Bill Ackman är största aktieägare i Valeant Pharmaceuticals som på tisdagen kollapsar med runt 45 procent. Hedgefonden äger över 21 miljoner aktier och förlusten på positionen är troligtvis över 2 miljarder dollar.

Pershing Square Holdings var ned 19,3 procent för året enligt data fram till 8 mars. De senaste siffrorna väntas presenteras under nästa vecka. Även 2015 var ett tufft år för fonden som tappade 20,5 procent.

Tyck till