ANNONS:
Till Di.se
FREDAG 24 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Staten Bangladesh rånade på 840 miljoner

  • Foto: Colourbox
Staten Bangladesh har blivit utsatt för rån. Landets bankkonto i New York Fed har bestulits på 101 miljoner dollar, cirka 840 miljoner kronor, skriver CNN Money.

En talesperson för Bangladeshs centralbank, A.F.M. Asaduzzaman, är dock hoppfull om att bytet ska återbördas.

"Vi är optimistiska om att få tillbaka pengarna vi förlorade", säger han.

Bankrånarna gjorde i början av februari fem lyckade uttag från Bangladeshs konto, då anropen såg ut att komma från en server i Bangladesh och rånarna dessutom hade de korrekta koder som behövdes för att godkänna överföringarna. Av de stulna 101 miljoner dollar hamnade 80 miljoner på konton i Filippinerna och 21 miljoner i Sri Lanka.

Enligt Bangladeshs centralbank har pengarna som gick till Sri Lanka redan lämnats tillbaka, medan kontona i Filippinerna har frysts. Centralbanken uppger att den arbetar tillsammans med Filippinernas finansinspektion för att föra tillbaka pengarna.

Bangladeshs finansminister Abul Mall Abdul Muhith väntas göra ett officiellt uttalande om de stulna pengarna på måndagen eller tisdagen.

New York Fed förnekar att banken har hackats. Hur rånarna kom över de korrekta överföringskoderna är fortfarande inte klart.

Tyck till