ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 17 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Regeringen föreslår nya rut-tjänster

  • Foto: TT

Regeringen föreslår att rut-avdraget ska utvidgas och även täcka vissa tjänster rörande flytt, trädgård och it. Lagrådsremissen lämnades in till Lagrådet på måndagsförmiddagen.

Remissen är en del av flyktinguppgörelsen mellan regeringen och Allianspartierna. Förslagen är tänkta att träda i kraft den första augusti i år, och innebär flera tillägg i de tjänster som klassas som hushållsarbete.

I den befintliga kategorin trädgårdstjänster lägger man till ”beskärning och borttagande av träd eller buskar” som utförs på tomten, eller i en trädgård i nära anslutning till bostaden.

Dessutom ser alltså två nya rut-kategorier dagens ljus. Flyttjänster beskrivs som ”flytt av bohag och annat lösöre mellan bostäder samt till och från magasinering i samband med flytt mellan bostäder”.

It-tjänster definieras som ”arbete som avser installation, reparation och underhåll av data- och informationsteknisk utrustning, dataprogram och dataförbindelser”. Man inkluderar även handledning och rådgivning i samband med den typen av arbete, om det utförs i eller i nära anslutning till bostaden.

Hushållsarbete som har utförts och betalats efter den 31 juli i år omfattas av de nya tilläggen.

Tyck till