ANNONS:
Till Di.se
TORSDAG 19 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter Marknadsnyheter

New York-börsen väntas starta på minus

Börshandeln i New York, som drar i gång en timma tidigare eftersom USA ställt om till sommartid, väntas inledas med lätt sjunkande index efter att förra veckan avslutades med rejäla uppgångar.

Måndagens makroagenda gapar tom, men på onsdag blir det desto mer aktivitet med ett räntebesked från Federal Reserve och en efterföljande presskonferens med Janet Yellen. Prognoserna pekar ganska klart mot att styrräntan kommer att lämnas oförändrad, men Fed väntas signalera gradvisa räntehöjningar framöver och hålla dörren öppen för räntehöjning vid något av de kommande FOMC-mötena.

I veckan drar även den amerikanska primärvalscirkusen vidare till bland annat Florida, South Carolina och Ohio.

"Marknaden håller på att smälta den starka återhämtning vi sett de senaste veckorna, men det behöver inte betyda att rallyt är över. Fokus har nu skiftat till Fed-mötet och det hänger fortfarande flera frågor i luften", summerar en aktiemäklare läget i en kommentar till Bloomberg News.

När en knapp halvtimme återstod till börsöppning var terminerna för Dow Jones industriindex ungefär 0,2 procent ner samtidigt som S&P 500 och Nasdaq 100 handlades kring -0,3 procent.

Hotellkedjan Starwood stack ut i förhandeln med en uppgång till 76 dollar efter att Anbang, ett konsortium av kinesiska investerare, bjudit just 76 dollar per aktie. I fredags stängde Starwood på drygt 70 dollar.

Även 3D Systems, som tillverkar utrustning inom 3D-printning, noterades upp i förhandeln. Bolagets justerade vinst per aktie om 0:19 dollar i det fjärde kvartalet överträffade vida marknadens konsensus på 0:03 dollar.

Tyck till