ANNONS:
Till Di.se
SÖNDAG 22 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Morgan Stanley sänker prognoser för BNP-tillväxten

  • Foto: TT

Morgan Stanley sänker tillväxtprognoserna för världens totala BNP och räknar därmed inte med att 2016 visar ökad BNP-tillväxt mot året innan.

Risken för en global recession bedöms ha ökat och banken bedömer nu sannolikheten för en recession till 30 procent. Det framgår av en analys daterad den 13:e mars.

Solid privatkonsumtion, dämpade oljepriser och expansiv penningpolitik talar samtidigt emot att det kommer att bli någon recession. När den penningpolitiska stimulansen sannolikt kommer att bli mindre effektiv, ökar betydelsen från politiska samt strukturella reformer.

Morgan Stanley räknar med att BNP-tillväxten kommer att uppgå till 3,0 procent under 2016 och till 3,4 procent 2017. Det kan jämföras med Morgan Stanleys bedömning om 3,1 procents tillväxt 2015 och marknadens konsensusprognos om en tillväxt på 3,2 procent under 2016 och 3,6 procent under 2017.

Tyck till