ANNONS:
Till Di.se
ONSDAG 18 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter Marknadsnyheter

Lugn start på New York-börsen

Lätta vinsthemtagningar syntes i den inledande måndagshandeln på Wall Street, som avslutade föregående vecka starkt.

Oljan gick svagt vilket pressade marknaden som har siktet inställt på onsdagens amerikanska räntebesked. Signalerna gällande hur lätt penningpolitiken kommer hållas väntas vara i fokus, vid sidan av själva räntebeslutet som spås landa på oförändrad ränta.

Strax efter klockan 16 noterades Dow Jones Industrial Average ned 0,1 procent till 17.201. S&P 500 sjönk 0,3 procent till 2.016. Tekniktunga Nasdaq Composite backade 0,1 procent till nivån 4.746.

Omkring 230 miljoner aktier hade omsatts på New York-börsen och på Nasdaq hade runt 480 miljoner aktier omsatts.

"Vi ser en liten tillbakagång i dag, jag tror inte att det är någon fara på taket. Bara inte Fed säger något avvikande på onsdag. Just nu ser det ut som en hälsosam nedgång efter fredagens rally", sade Andre Bakhos, chef vid Janlyn Capital i New Jersey, till Reuters.

WTI-oljan rekylerade drygt 3 procent efter att Iran insisterat på att landet ska få återställa en oljeproduktion på 4 miljoner fat per dag, vilket är en 30-procentig ökning jämfört med nuvarande nivå. Efter den senaste tidens rejäla uppgång i oljan har de nettolånga positionerna i WTI-olja ökat med 39.509 terminskontrakt till 174.949 kontrakt fram till i fredags förra veckan, enligt Bloomberg News. Det är den största veckoökningen sedan april och den högsta nivån på långa kontrakt sedan oktober.

Bland de stora oljebolagen backade både Chevron och Exxon knappa procenten vardera vilket bidrog till att energi blev den sämst presterande sektorn inom S&P500.

Räntan på en tioårig amerikansk statsobligation sjönk 3 punkter till 1,95 procent.

Tyck till