ANNONS:
Till Di.se
ONSDAG 22 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Lucara har fått flera bud på jättediamanten

Det kanadensiska diamantföretaget Lucara Diamond vars aktie också handlas på Stockholmsbörsen har enligt vd:n William Lamb mottagit flera indikativa bud på rekorddiamanten "Vårt ljus" som gruvbolaget utvann i november förra året.

"Vårt Ljus” är en rådiamant på 1.111 karat och är världens näst största rådiamant och den största i modern tid utvunnen med dagens teknik.

"Vi får e-post med bud på diamanten från samlare hela tiden och några av buden som kommit in är på nivån 30 miljoner dollar. Vi kommer visa upp diamanten för köpare under en roadshow men detaljerna för den är hemliga då vi antagligen har att göra med planetens mest värdefulla objekt", säger William Lamb i en intervju med tv-kanalen CBC.

Lucara Diamond har bestämt att klassiska Sothebys skall auktionera ut den tennisbollstora diamanten som en rådiamant och försäljningen kommer förmodligen att ske under det första halvåret i år.

"Vi säljer den som en rådiamant på grund av dess historiska betydelse. Ingen kan säga att den är värd mer eller mindre än om den skulle varit slipad. Det kommer finnas samlare som gärna vill ha världens näst största rådiamant i sin samling", avslutar Lucara-chefen.

Den största diamanten som hittats är den 3.107 karat stora Cullinandiamanten som hittades redan den 25 juni 1905 i Sydafrika. Den delades sedan och flera diamanter och från den stora stenen sitter idag i smycken som ingår i de brittiska kronjuvelerna.

Tyck till