ANNONS:
Till Di.se
ONSDAG 18 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Indiens valuta kommer inte devalveras

Indiens premiärminister Narendra Modi meddelade under Advancing Asia Conference, en utvecklingskonferens arrangerad av IMF i New Delhi under helgen, att Indien aldrig har devalverat sin valuta för att öka tillväxten.

Kina har exempelvis tidigare valt att försvaga sin valuta.Modi menar att Indien kommer behålla sin makroekonomiska stabilitet och fortsatt vara en ”god asiatisk och global ekonomisk medborgare som inte försöker öka sin handel på bekostnad av sina partners”, rapporterar Bloomberg.

Premiärministerns uttalanden följer besluten som fattades under G20-mötet förra månaden.

För att försäkra investerare om att inflationen är under kontroll förklarade Modi att den föreslagna fördubblingen av böndernas inkomster som presenterades i budgeten förra månaden inte ska ses som gåvor.

Böndernas inkomster ska öka genom olika typer av investeringar i produktionen.

Modis landsbygdsreformer ligger i fokus då flera nyckeldelstater kommer gå till val snart och 70 procent av Indiens befolkning bor på landsbygden.

Tyck till