ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 20 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Följ börsen i Di:s tv-premiär

Hur ska börsen öppna? Vilka blir dagens stora händelser – och hur kommer de att påverka börstemperaturen?
Det får du veta i Börsmorgon som på måndagen har premiär på di.se.

Efter den dramatiska inledningen på börsåret har det skett en viss stabilisering på Stockholmsbörsen. Men håller utvecklingen i sig? Eller är det bara en tillfällig paus i en nedåtgående trend?

Det är frågor som många av Di:s läsare ställer sig. Direktsända rapporter om – och initierade analyser av – dagens börshändelser är kärnan i Di:s nya program Börsmorgon.

På måndagen, klockan 8.50, är det premiär på di.se. Alla veckodagar sätter programledarna Hanna Malmodin och Oscar Julander, i det 20 minuter långa programmet, fokus på de viktiga nyheter som skett före börsöppning och lotsar tittarna genom dagens agenda.

Aktie- och makroexperterna från Di ger initierade analyser av hur händelserna påverkar aktier, räntor, valutor och råvaror.

”Programmet ska ge tittarna bra koll på de viktigaste marknadsnyheterna. Dessutom får alla som slår på Börsmorgon konkreta aktietips och hjälp att göra egna smarta investeringar. Programmet har något för alla som är intresserade av börs och marknad”, säger Hanna Malmodin.

Veckan blir centralbankstung, med besked från både Bank of Japan och amerikanska Federal Reserve. Efter den europeiska centralbankens kraftiga åtgärdspaket i förra veckan är intresset extra stort för vilka signaler övriga centralbanker skickar ut.

Di:s experter analyserar besked och åtgärder – eller avsaknaden av dessa – och vilka konsekvenser de får för marknaderna och för hur den svenska riksbanken framtida agerande.

”Förutom Di:s egna experter kommer vi varje dag att ha strateger och analytiker från olika banker och finansinstitut på plats i studion. Vi kommer också att kunna visa inslag och bilder från internationella nyhetsförmedlare som CNN och Reuters”, säger Hanna Malmodin.

När behov finns kan det 20 minuter långa programmet utökas.

Måndagens agenda ser intressant ut. Att Mekonomen, som har kapitalmarknadsdag, ger någon form av indikation före öppning är sannolikt. Senare under dagen väntas bland annan statistik över industriproduktionen inom EMU.

”Utan att avslöja för mycket så kommer tittarna att få en härlig blandning av hårda nyheter, analyser, live-rapportering och reportage . Vi kommer att prata med Nasdaqs nya Norden-vd, vara med när SAS öppnar sin nya långdistanslinje och få rapporter från såväl USA som Sverige. På plats i studion har vi förutom Di:s egen Ulf Petersson även aktiestrategen Lars Söderfjell från Swedbank som ger sin syn på börsen just nu”, säger Hanna Malmodin.

I samband med starten av det nya programmet utökas också börsbevakningen på di.se. Ännu snabbare nyheter och analyser om rörelserna på börsen, och andra marknader, utlovas genom korta livetexter.

Börsmorgon produceras i tidningshuset i Marieberg tillsammans med Expressen, som också sänder programmet.

Tyck till