ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 17 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

GM köper startup för miljarder

  • General Motors-fabrik. Foto: AP

General Motors fortsätter att satsa stort på självkörande bilar. Bolaget har förvärvat startupen Cruise Automation som utvecklar teknologi för att omvandla existerande konventionella bilar till självkörande bilar. Prislappen för bolaget är ännu inte officiell. Enligt Fortune lär GM ha betalat över 1 miljard dollar i aktier och kontanter för startupen.

Biltillverkarens ambitioner inom området avslöjades för två månader sedan då bolaget investerade över 500 miljoner dollar i Lyft och Sidecar – konkurrenter till Uber.

"Fullt självkörande fordon kan ge våra kunder enorma fördelar i form av högre komfort, lägre kostnader samt förbättrad säkerhet för deras behov av daglig transport", menar General Motors vd Dan Ammann.

Cruise Automation, som grundades 2013 i San Francisco, kommer fortsätta verka som ett självständigt bolag, under GM:s nya avdelning för självkörande fordon.

Tyck till