ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 23 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Vattenfall har svårt att hitta köpare i Tyskland

Statliga Vattenfall har svårt att hitta köpare till bolagets brunkolstillgångar och kraftverk i östra Tyskland. Vattenfall måste nu omvärdera planerna.
Det skriver den tyska tidningen Handelsblatt, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Vattenfall överväger enligt uppgifterna nu att dra tillbaka hela eller delar av försäljningsplanen. Ett annat alternativ är att sätta upp en fond eller en stiftelse som kan ta över verksamheten som har funnits på säljlistan sedan slutet av 2014.

De aktuella tillgångarna omfattar kolkraftverk som producerar cirka 8.100 megawatt samt gruvverksamhet. Initialt troddes försäljningen kunna inbringa 3,5 miljarder euro, skriver Reuters vars källor nu säger att den summan i dagsläget nog ligger nära noll på grund av de låga energipriserna.

Vattenfall har avböjt att kommentera uppgifterna.

Tyck till