ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 23 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Samsung varnar för skärpt konkurrens

Konkurrensen inom flera verksamhetsgrenar, från smartphones till minneschip, intensifieras, och 2016 lär bli ännu ett utmanande år efter att 2015 tyngdes av makroekonomisk oro och volatila valutor.

Det skriver koreanska Samsung Electronics vd Kwon Oh-Hyun i ett brev till bolagets aktieägare inför fredagens årsstämma, rapporterar Bloomberg News.

"Vi väntar oss att flera av vårt företags kärnprodukter, såsom smartphones, tv-apparater och minneschip, kommer att stå inför överutbud och intensifierad priskonkurrens", heter det i brevet.

I januari kom Samsungs kvartalsrapport in 40 procent sämre än förväntningarna, och bolaget sade då att det väntade sig en svagare efterfrågan på smartphones.

De senaste tolv månaderna har Samsung-aktien gått ned 14 procent, och sedan årsskiftet är aktien ned en procent, efter en uppgång på 2 procent på fredagen.

Apple, som enligt Bloomberg är Samsungs största kund, har tidigare förutspått sin första försäljningsminskning på ett decennium. Tim Cook, Apples vd, har talat om "extrema omständigheter som aldrig tillförne skådats", med en Kinatillväxt som är den svagaste på 25 år.

Tyck till