ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 24 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Nordkorea fortsätter med sina kärnvapentester

Nordkorea ska fortsätta med sina kärnvapentester eftersom de behövs för att uppskatta förstörelsekraften i de nyproducerade kärnstridsspetsarna. Det uppges landets ledare Kim Jong-Un ha beordrat, enligt statliga nyhetsbyrån KCNA.

De senaste uttalandena sker i spåren av en upptrappning på Koreahalvön där Nordkorea för två dagar sedan sig ha framställt miniatyriserade kärnstridsspetsar för ballistiska missiler.

Kim Jong-Un ska enligt uppgift ha kallat uppskjutningarna för äkta kärnvapenavskräckning. Men man stannade inte där utan under gårdagen genomfördes nya avfyrningar av kortdistansmissiler och samtidigt tillkännagavs likvidation av samtliga sydkoreanska tillgångar innanför landets gränser.

Den hårda framtoningen från Nordkoreas sida går att knyta till Sydkoreas beslut nyligen om att införa sanktioner mot landet, återinföra propagandasändningar vid gränsen och kalla till ett extra möte i säkerhetsrådet. De två länderna har varit i luven på varandra allt sedan Nordkorea uppgavs ha detonerat en vätebomb i början av januari, något som enligt Sydkorea bröt mot FN:s resolutioner. Nordkorea har hittills genomfört fyra raketuppskjutningar som brutit mot FN:s resolutioner.

Tyck till