ANNONS:
Till Di.se
FREDAG 20 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Next Biometrics och Idex rusar i Oslo

Fingerprint Cards norska konkurrenter Next Biometrics och Idex steg tydligt på Oslobörsen under fredagsförmiddagen, efter att Carnegie publicerat en sektoranalys.

Vid 11-tiden hade Next Biometrics rusat cirka 11 procent och Idex gått upp 5 procent. I Stockholm hade Fingerprint Cards samtidigt backat 3 procent.

I sektoranalysen höjs rekommendationen för Next Biometrics till köp (behåll). Carnegie anser att Next har ett unikt erbjudande på fingersensormarknaden med sina stora sensorer till lägre kostnad och tror att det finns många applikationer där stora sensorer passar bättre än små. Banken tror dock inte att Next kommer att bli någon framträdande aktör på marknaden för smarta kort de kommande två åren.

Idex, som får en köprekommendation när Carnegie inleder bevakningen av bolaget, har däremot möjlighet att dominera marknaden för smarta kort, enligt Carnegie. Samtidigt påpekar banken att telefontillverkare nu avvaktar marknadsfeedback från Idex första sensor, vilket kan leda till flertalet design wins för Idex under andra halvåret 2016.

Carnegie sänkte också riktkursen för Fingerprint Cards till 450 kronor (500) medan rekommendationen behåll upprepades.

Tyck till