ANNONS:
Till Di.se
FREDAG 20 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Capacent rusar efter rapport

Aktien i det sedan i höstas First North-listade Capacent, ett nordiskt managementkonsultbolag, rusar efter fredagens bokslutskommuniké. Där framgår bland annat att omsättningen under det fjärde kvartalet 2015 ökade med 25 procent.

Detta innebar en omsättning på 46,5 miljoner kronor under det fjärde kvartalet (37,2), och ebitda-resultatet uppgick till 8,3 miljoner kronor (4,8), motsvarande en tillväxt på 11 procent och en ebitdamarginal på lika mycket.

De finansiella målen för 2016 uppges i vd Edvard Björkenheims bokslutskommentar vara desamma som för 2015: "vi ska växa snabbare än marknaden och uppnå en ebitda-marginal på över 10 procent."

Att den andra halvan av 2015 blev "klart bättre än motsvarande period 2014 både gällande omsättning och resultat" tillskriver han "ett starkt fjärde kvartal som präglades av en stabil leveranstakt och resultatbaserade intäkter kopplade till projektutfall".

Bolaget föreslår en aktieutdelning om 5:00 kronor per aktie, 0:10 kronor under nettoresultatet per aktie under 2015.

Strax efter klockan 13.30 på fredagen var Capacentaktien upp 38 procent till 53:50 kronor i en för bolaget hög omsättning. Det är nästan dubbelt så mycket som teckningskursen på 27 kronor vid noteringen i höstas.

Tyck till