ANNONS:
Till Di.se
FREDAG 24 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Twitter betalar extra för att behålla personal

  • Twitters kontor i San Francisco. Foto: AP
Twitter öppnar plånboken för att behålla sina anställda, efter att bolagets aktie förlorat två tredjedelar av sitt värde.

Det skriver Wall Street Journal.

Under den senaste månaden har Twitter erbjudit ytterligare aktier till personalen, i syfte att kompensera för det värde som gått förlorat sedan den anställde började arbeta i bolaget. Twitter har också delat ut kontanta bonusar till vissa anställda, på summor mellan 50.000 och 200.000 dollar, alltså upp till 1,7 miljoner kronor, för att få dem att stanna i minst ytterligare sex månader eller ett år.

Båda erbjudandena visar hur Twitter försöker blidka sina anställda efter att aktien sjunkit från 53:49 dollar i april i fjol till 17:66 dollar i dagsläget. Det som avskräckt investerarna är bolagets envisa problem med att få fart på användartillväxten.

Twitters uppvaktning av personalen kan komma att sprida sig till andra teknikbolag. Experter på löner och ersättningar som Wall Street Journal talat med säger att den svaga utvecklingen på börsen lär få flera bolag att pröva nya vägar för att behålla sina anställda.

Tyck till