ANNONS:
Till Di.se
LÖRDAG 21 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter Marknadsnyheter

New York: Uppgången försvann

Efter inledande uppgångar backade Wall Street tillbaka, och noterades några timmar in i torsdagshandeln i rött.

ECB levererade stimulanser men var mer hökaktig kring räntan, vilket lockade fram säljarna.

Kring klockan 18.00 noterades Dow Jones Industrial Average 0,4 procent lägre vid 16.928. S&P 500 sjönk 0,4 procent till 1.982. Tekniktunga Nasdaq Composite backade 0,5 procent till 4.651.

Omkring 430 miljoner aktier hade omsatts på New York-börsen och på Nasdaq hade runt 900 miljoner aktier omsatts.

Eftermiddagens ECB-besked innehöll ett massivt stödprogram i kombination med räntesänkningar, vilket initialt satte fart på världens börser.

På presskonferensen sade dock Mario Draghi, som svar på en fråga om var räntebotten ligger, att han inte väntar sig ytterligare räntesänkningar vilket ogillades av marknaden.

Finans, som drog marknaden högre i inledningen, vände hastigt ned på minus med de stora bankerna som sänke. JP Morgan gick från plus dryga procenten till minus 1,4 procent.

På valutafronten byttes den begynnande dollaruppgången till att valutan försvagades tydligt mot euron. Rörelsen hjälpte gruvrelaterade aktier och då främst inom guld och stål.

Bland de mindre bolagen backade J2 Global nästan 8 procent, efter att Citron Research publicerat en negativ analys av bolaget som sysslar med molntjänster. Blankarspecialisten skrev på sin sajt att analysen var den mest genomarbetade sedan den om Valeant.

Räntan på en tioårig amerikansk statsobligation steg 6 punkter till 1,94 procent.

Tyck till